TAKAFUL IKHLAS LANCAR LAMAN WEB BAHARU

19 Apr 2018

Batu Pahat, 19 April 2018 – Takaful Ikhlas Berhad (Takaful IKHLAS), anak syarikat milik penuh MNRB Holdings Berhad (MNRB) hari ini melancarkan laman webnya yang baharu di "Minggu Saham Amanah Malaysia 2018" (MSAM 2018). Laman web ini dilancarkan oleh Perdana Menteri, YAB Dato 'Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak.

Laman web yang telah direka bentuk semula secara menyeluruh ini mengintegrasikan laman web korporat dan portal e-IKHLAS untuk menawarkan perkhidmatan dan fungsi yang lebih komprehensif bagi memenuhi keperluan pelanggan, agensi dan ejennya di seluruh negara.

Reka bentuk laman web ini adalah lebih tersusun dan mesra pengguna.  Laman web ini telah dioptimumkan untuk membantu  para pelanggan mendapatkan maklumat yang terkini dan relevan mengenai produk dan perkhidmatan Takaful IKHLAS. Ciri utama yang diperkenalkan di laman web ini adalah menu berwarna yang membolehkan pelanggan melayari pelbagai produk dan mengakses maklumat dengan lebih terperinci dan cepat.

Untuk memperluaskan akses www.takaful-ikhlas.com.my, laman web ini membolehkan pelanggan menggunakan pelbagai pelayar web daripada mana-mana peranti mudah alih. Ini adalah selaras dengan usaha Syarikat dalam menyampaikan komunikasi secara efektif serta menyediakan platform urusniaga atas talian yang lebih berkesan kepada pelanggan dan ejennya.

Datuk Haji Ab Latiff, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif Takaful IKHLAS berkata, "Pelancaran laman web baru ini merupakan salah satu inisiatif Syarikat untuk meningkatkan saluran pengedaran digital kami.  Selain itu ia menjadikan produk dan perkhidmatan kami lebih mudah diakses oleh pelanggan. Kami yakin laman web baru ini mampu meningkatkan urusniaga atas talian bagi perniagaan takaful am dan keluarga  lebih daripada 30% dalam tempoh satu tahun akan datang. "

Turut hadir semasa pelancaran tersebut ialah Dato Sharkawi Alis, Pengerusi Takaful IKHLAS, Encik Mohd Din Merican, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MNRB Holdings Berhad dan Datuk Hj. Ab Latiff bin Hj. Abu Bakar, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Takaful IKHLAS.

Mengenai Takaful Ikhlas Berhad

Takaful IKHLAS yang mula beroperasi pada Julai 2003 merupakan anak syarikat milik penuh MNRB Holdings Berhad yang tersenarai di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad (Bursa Securities) dan pemegang saham utamanya adalah Permodalan Nasional Berhad dan pelbagai skim unit Amanah Saham PNB. Pada 5 Mei 2014, Syarikat menukar statusnya menjadi syarikat awam.

Takaful IKHLAS mempunyai 13 pejabat wilayah yang beroperasi di Kuala Lumpur, Selangor, Kelantan, Johor, Kedah, Sarawak, Melaka, Sabah, Pahang, Perak, Terengganu, Putrajaya dan Negeri Sembilan.  Pejabat Korporat Takaful IKHLAS pula terletak di Bangsar South, Kuala Lumpur.

Kini, Takaful IKHLAS mempunyai lebih 2 juta pemegang sijil (polisi) berdaftar dan juga lebih 5,000 orang ejen.