You are here: Home > Media Center > News
Sasar bukan Islam
Sinar Harian, 11 Sep 2012

TAKAFUL Ikhlas Sdn Bhd (Takaful Ikhlas) bersama LAT Holdings Berhad menandatangani perjanjian persefahaman ‘group term takaful’.

Naib Presiden Eksekutifnya, Wan Mohd Fadzlullah berkata, kerjasama dengan LAT Holdings Berhad adalah salah satu inisiatif untuk kemudahan perlindungan kepada rakyat.

“Kami memperkenalkan produk perlindungan Group Term Takaful. Skim Group Term Takaful ini akan dipromosikan LAT Holdings Berhad.

“Melalui perjanjian ini, LAT Holding Berhad akan mengenakan langganan tahunan kepada ahli yang sertai skim sejak dari lahir, manakala Takaful ikhlas menyediakan perlindungan 24 jam melalui skim ini kepada ahli berusia 18 hingga 59 tahun sekiranya berlaku kematian. Pasaran sasaran bagi perjanjian difokuskan kepada bukan Melayu,' katanya.

Menurutnya, kerjasama ini dapat menyumbang dalam meningkatkan penguasaan pasaran dalam segmen perniagaan bukan Islam kepada RM8 juta tahun ini.

Katanya, buat masa ini, jumlah pemegang sijil Takaful Ikhlas daripada pasaran bukan Muslim ini adalah sembilan peratus.

Takaful Ikhlas sedia pusat perkhidmatan pelanggan di Bangsar South, Kuala Lumpur serta pejabat wilayah di Klang, Kota Bharu, Johor Bahru, Sungai Petani, Kuching, Melaka, Kota Kinabalu, Kuantan, Ipoh, Kuala Terengganu dan Putrajaya.

1. Takaful upbeat on more than RM747m contribution
  1. Takaful IKHLAS sasar 2 juta pemegang sijil