You are here: Home > Media Center > News
Takaful IKHLAS Sumbang Alat Bantuan Perubatan Kepada Hospital Kinabatangan
BERNAMA, 12 Jul 2011

KINABATANGAN, 12 Julai (Bernama) -- Takaful Ikhlas Sdn Bhd (Takaful IKHLAS) Sabtu lalu telah menyumbangkan dua unit 'disferal pump' untuk pesakit talasemia kepada Hospital Kinabatangan di sini.

Takaful IKHLAS melihat tanggungjawab sosial sebagai amat penting untuk perniagaannya.

Tanggungjawab Sosial Korporat merupakan sebahagian daripada cara Takaful IKHLAS mencapai kemajuan dalam perniagaannya.

Di samping itu, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Takaful IKHLAS Datuk Syed Moheeb bin Syed Kamarulzaman turut menyampaikan sumbangan peribadi beliau berupa 6 unit nebuliser kepada hospital tersebut.

"Objektif utama sumbangan ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan di antara warga Takaful IKHLAS dengan kakitangan hospital di samping melibatkan diri secara aktif dalam pembentukan masyarakat penyayang serta memupuk budaya memberi," kata Syed Moheeb dalam satu kenyataan.

"Sumbangan alat bantuan perubatan untuk pesakit talasemia dan nebuliser ini adalah untuk menambah peralatan yang sedia ada," tambah Syed Moheeb.
  1. Takaful upbeat on more than RM747m contribution
  1. Takaful IKHLAS sasar 2 juta pemegang sijil