Laman Induk | Hubungi Kami | Carian | Peta Laman | Pautan
Kata Kunci:
 
 
Anda berada di: Homepage > Pusat Media > Berita
Takaful IKHLAS labur RM800,000 tingkatkan IT
14 Sep 2010

KUALA LUMPUR 13 Sept - Takaful Ikhlas Sdn Bhd melabur RM800,000 untuk membeli infrastruktur teknologi maklumat IT, Power7 IBM Systems.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dato' Syed Moheeb Syed Kamarulzaman  berkata, penggunaan sistem yang canggih dan dinamik itu akan menyokong pertumbuhan syarikat selama tiga tahun akan datang.

"Langkah itu sejajar dengan tradisi kami yang sentiasa mahu meningkatkan prestasi dan jangkaan, kita menjangkakan pertumbuhan yang memberangsangkan bagi beberapa tahun yang akan datang.

"Pihak pengurusan percaya bahawa sokongan daripada teknologi dan infrastruktur yang baik akan memainkan peranan penting untuk membantu kami mencapai visi ini," kata beliau dalam kenyataannya di sini.

Terdahulu, Takaful IKHLAS membeli POWER5 Sytems IBM.

"Peningkatan ke Power7 IBM Systems membolehkan peningkatan kecekapan empat kali ganda dalam hal prestasi dan keupayaan konsolidasi beban kerja, serta penggunaan tenaga yang lebih baik untuk menjimatkan kos dan menyumbang ke persekitaran IT yang lebih hijau,"tambah beliau.

Pembelian pelayan IBM POWER 750 8-way oleh Takaful Ikhlas merupakan penggunaan pertama untuk sistem Power7 IBM Systems di Malaysia sejak pelancarannya pada Mac 2010.

Ketua Perniagaan Umum IBM Malaysia, Sanjeev Magotra berkata, IBM Power7 Systems adalah satu sistem yang bersepadu dan direka untuk menguruskan aplikasi yang paling mencabar, bermula daripada grid elektrik pintar untuk menganalisis pada masa sebenar bagi kegunaan pasaran kewangan.

"Sistem ini membolehkan Takaful IKHLAS untuk menguruskan aplikasi dan perkhidmatan pada kos rendah dengan teknologi secara berkesan,' kata beliau.

Utusan Malaysia

Berita Terkini
  1. Takaful upbeat on more than RM747m contribution
  1. Takaful IKHLAS sasar 2 juta pemegang sijil
  1. Sasar 2 juta pemegang polisi
  1. Takaful IKHLAS sasar 2 juta pemegang polisi
  1. Notis Rangka Kerja Perlindungan Motor Yang Baru - Penyelarasan Naik Kadar Sumbangan

Lebih | Arkib

     

Ahli PIDM

Hakcipta © 2014 Takaful Ikhlas Sdn Bhd
Terma & Syarat Penggunaan | Nota Pengecualian | Dasar Privasi | Piagam Pelanggan WEBSE Design Solution by WEBSE Asia Halal eMarketplace, Halal Trade Portal, halal Business Directory
Anak syarikat milik penuh MNRB Holdings Berhad.